HPV Farkındalık Etkinlikleri Hakkında

Eczacılar, halka en yakın sağlık danışmanları ve birinci basamak sağlık hizmet sunucusu olarak toplum sağlığının korunması ve geliştirilmesi adına üstlendikleri önemli sorumlulukların bilincinde olarak, çocuklar ve kadınlar için sağlıklı bir gelecek adına çalışmalarına yön verme kararlılığındadır.

Bu yıl, Dünya Sağlık Örgütü’nün açıkladığı verilerle ortadan kaldırılabilecek ilk kanser türü olarak tanımlanan rahim ağzı kanserinin önlenmesinde etkili HPV aşısına dikkat çekmek ve aşının biran önce rutin çocukluk çağı aşılama takvimine dâhil edilmesini sağlamak yönünde 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinlikleri kapsamında bir farkındalık yaratılması amaçlanmıştır.

HPV aşısının önemi ve gerekliliğine ilişkin farkındalık yaratma amacı ile hazırlanan görsel malzemeler ve HPV farkındalık videosu duyurumuzun devamında yer almakta olup; 7 Mart 2022 (Bugün) tarihi itibari ile Birlik internet sitemiz başta olmak üzere, kurumsal sosyal medya hesaplarımız aracılığı ile kamuoyunun dikkatine sunulacaktır. Sayın Prof. Dr. Ömer Lütfi Tapısız tarafından konuya ilişkin olarak hazırlanan eğitim videosu da Birliğimizin online eğitim platformu TEBEŞİR üzerinden meslektaşlarımızın erişimine açılmıştır.

Kamuoyunda ve karar vericiler nezdinde güçlü bir farkındalık yaratabilmek adına gerçekleştireceğimiz kampanyaya sosyal medya üzerinden de destek verilmesi amacıyla tüm meslektaşlarımızın bilgisine sunarız.

TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ

 

HPV aşısının önemi ve gerekliliğine ilişkin farkındalık yaratma amacı ile hazırlanan afişe ulaşmak için tıklayınız.

 

 



09 Mart 2022 - Okunma Sayısı : 172